PB : 01/03/2017 : Moskee El Mohsinien breidt uit. Vlaams Belang verzet zich tegen de voortschrijdende islamisering

Moskee El Mohsinien breidt uit. Vlaams Belang verzet zich tegen de voortschrijdende islamisering

 

Filip Dewinter: “Koranscholen, salafistische cursussen, nieuwe megamoskeeën en nu een moskee-uitbreiding van een bestaande moskee van waaruit een imam naar Syrië is vertrokken voor de jihad: in Antwerpen kan het kan blijkbaar echt allemaal.”

De beruchte moskee El Mohsinien in de St.-Lambertusstraat 68 te Berchem wil twee keer zo groot worden en koopt daarvoor een extra pand van 200.000 euro. Niet alleen komen er in Antwerpen steeds meer moskeeën bij, ook gebeurt het steeds vaker dat bestaande moskeeën worden uitgebreid tot grotere moskeeën. Antwerpen telt reeds bijna 60 (gekende) moskeeën, en omdat het aantal moslims toeneemt worden ze steeds groter. Steeds meer islamitische migranten en asielzoekers komen immers in Antwerpen wonen. Door de toename van het aantal moskeegangers neemt ook de verkeersdruk en de geluidsoverlast toe, en bovendien vergroot het risico op radicalisering.

​Ondanks de jihad-aanslagen in West-Europa en België, en ondanks de aanhoudende dreiging van de moslimterreur, gaat de islamisering van Antwerpen onverminderd voort. Zo schieten ook Koranscholen als paddenstoelen uit de grond en kunnen salafistische cursussen gewoon plaatsvinden. Meer nog: nu wordt zelfs de islamitische boekhandel Iqra in de Abdijstraat (Kiel), waar islamitische haatlectuur wordt verkocht, via Antwerpenboekenstad.be door het Antwerps stadsbestuur gepromoot.

Recent kwam via een rapport van OCAD (Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse) weer maar eens naar buiten dat het zogenaamde ‘salafisme’ of radicale islam de zogenaamde ‘gematigde islam’ verdringt. In het licht daarvan is het onbegrijpelijk dat het stadsbestuur en de regering toelaten dat het aantal moskeeën blijft toenemen en dat bestaande moskeeën groter worden. Een recente undercoverreportage in moskeeën in Denemarken toont aan dat zogenaamde ‘gematigde moskeeën’ in werkelijkheid vaak broeihaarden zijn van de radicale islam, met haat tegen vrouwen, homoseksuelen, afvallige moslims, overspeligen en niet-moslims.

Dat moskee El Mohsinien een positief advies kreeg van de staatsveiligheid is bizar, temeer omdat Nordin Taouil er predikte (die stelt dat ongelovige vrouwen zich als dieren kleden en hoopt dat in Europa over 50 jaar de sharia heerst). Ook is die moskee altijd een vaste stek geweest van de Marokkaans-islamitische terreurorganisatie Groupe Islamique Combattant Marocain (GICM). Een jonge Marokkaanse imam, die o.a. in moskee El Mohsinien predikte en uit de koran reciteerde, vertrok in 2015 naar Syrië om zich aan te sluiten bij jihadisten/moslimterroristen. Wij hebben daarom eerder al gepleit voor het sluiten van moskee El Mohsinien.

Het Vlaams Belang verzet zich nu dan ook tegen de uitbreiding van moskee El Mohsinien. Wij zeggen neen tegen de voortschrijdende islamisering. Filip Dewinter zal hierover in de Antwerpse Gemeenteraad de nodige interpellaties doen. Ook lanceren wij een pamflettenactie in de buurt inclusief een petitie (zie bijlage).

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

 

Pamflet en petitie Berchem – Moskee El Mohsinien

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...