PB : 01/03/2017 : N-VA heeft alle sleutels in handen om bouw Eurostadion tegen te houden

N-VA heeft alle sleutels in handen om bouw Eurostadion tegen te houden

 

Geloofwaardigheid N-VA ligt diep begraven onder Parking C

 

In maart vorig jaar betoogde een delegatie van de N-VA, waaronder twee Vlaamse parlementsleden, op Parking C tegen de komst van het Eurostadion. En in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement trekt N-VA’er Johan Van den Driessche regelmatig van leer tegen het stadion, en beschuldigt hij Brussels minister Vanhengel ervan om afspraken te hebben met bouwheer Ghelamco.

Nu blijkt echter dat Vlaams N-VA minister Ben Weyts reeds twee jaar zélf een principeakkoord heeft met Ghelamco om twee stukken Vlaamse grond af te staan, teneinde het stadion te kunnen bouwen. Het Brusselse Eurostadion kan er namelijk niet komen als Vlaanderen geen afstand doet van twee stukken grond die aan Parking C grenzen.  Het gaat om grond die grenst aan de Ring en die cruciaal is voor het project omdat de in- en uitritten van de parking er elkaar kruisen. De gronden zijn eigendom van het Agentschap Wegen en Verkeer en vallen dus onder de bevoegdheid van minister Weyts.

Het is toch wel bijzonder dat het net Weyts is die in het Vlaams Parlement al jaar en dag beweert dat hij in het hele dossier niets in de pap te brokken heeft. Men kan zich alvast de vraag stellen in welke andere dossiers minister Weyts de waarheid nog meer geweld aan doet.In het Vlaams Parlement zal Vlaams Belang volksvertegenwoordiger Stefaan Sintobin minister Weyts hierover interpelleren.

 

Het Vlaams Belang is alvast niet te spreken over zowel de leugens van Weyts als over de wel bijzonder hypocriete houding van de N-VA in dit dossier. In het Brussels Parlement zowel als op lokaal vlak in Grimbergen fulmineert de N-VA met de regelmaat van een klok tegen het Eurostadion, maar op Vlaams niveau heeft de N-VA alle sleutels in handen om dit dossier voor eens en voor altijd te begraven.  Alleen weigert die partij om de sleutels ook daadwerkelijk te gebruiken.  We kunnen niet anders dan vaststellen dat de N-VA ook in dit dossier een partij met twee gezichten is. De geloofwaardigheid van minister Weyts en die van Brussels N-VA-fractievoorzitter Van den Driessche is alvast zeer diep gezakt. Misschien dat Ghelamco ze terugvindt bij haar “archeologische opgravingen” op Parking C?

Dominiek Lootens
Fractievoorzitter in het Brussels Parlement

Chris Janssens
Fractievoorzitter in het Vlaams Parlement

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...