PB: 08/02/2017 : OCAD-rapport: Vlaams Belang eist verbod op buitenlandse financiering aan moslimverenigingen en moskeeën

OCAD-rapport: Vlaams Belang eist verbod op buitenlandse financiering aan moslimverenigingen en moskeeën

 

Het verontrustende OCAD-rapport dat vandaag in de pers uitlekte over de opmars van het salafisme bewijst dat het makke deradicaliseringsbeleid geen zoden aan de dijk legt.

De ongebreidelde geldstroom van Saoedi-Arabië, Egypte en de Golfstaten naar moslimverenigingen en moskeeën in ons land zorgt er volgens het rapport voor dat zelfs de zogenaamd ‘gematigde’ moskeeën groothandelaars zijn geworden van het islamextremisme. Zo stelt het rapport dat ‘de imams van reguliere moskeeën in toenemende mate ‘salafiseren’ of reeds gesalafiseerd zijn’.

Het Vlaams Belang wil van minister Homans – bevoegd voor de erkenning van moskeeën – dan ook weten of het rapport ook betrekking heeft op de 28 moskeeën die erkend zijn door de Vlaamse regering en de 43 moskeeën waarvoor de erkenningsprocedure vandaag lopende is. Vlaams parlementslid Chris Janssens diende ter zake een vraag in bij minister Homans. “De Vlaamse regering beweert dat ze met het subsidiëren van moskeeën een ‘Vlaamse islam’ uitbouwt. In de praktijk lijkt het in de omgekeerde richting te gaan en brengt men alleen maar een geïslamiseerd Vlaanderen tot stand”, aldus Janssens.

Om de massieve invloed van buitenlands islamextremisme een halt toe te roepen eist het Vlaams Belang – naar Oostenrijks voorbeeld – bovendien een verbod op de buitenlandse financiering van moskeeën, islamitische centra en andere moslimverenigingen.

Gezien het salafistisch missioneringsapparaat massaal tracht haar boodschap ook rechtstreeks in de huiskamers van de moslimgemeenschap binnen te loodsen via onlinemedia en satellietzenders, moeten extremistische websites worden geblokkeerd en extremistische satellietzenders uit de ether gehaald.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...