PB : 08/03/2017 : Erdogan plant grote verkiezingsshow in België

 

Erdogan plant grote verkiezingsshow in België

 

Vlaams Belang: “Dit is het beste bewijs van het falen van het integratiebeleid”

 

Aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zouden in Gent een grote verkiezingsshow plannen met Turkse politici. Ook de aanwezigheid van Erdogan zelf valt niet uit te sluiten. Volgens het Vlaams Belang tonen dit soort meetings ontegensprekelijk het falen van het integratiebeleid aan. De partij stelt het principe van de dubbele nationaliteit in vraag en eist de stopzetting van de subsidiëring van moskeeën die onder gezag van het Turkse regime staan.

Een vorige massameeting met de Turkse president in de Hasseltse Ethias-arena bracht in 2015 maar liefst 25.000 Turken op de been. Dit soort massameetings tonen duidelijk aan waar de loyaliteit van veel Turkse ‘Vlamingen’ zich bevindt. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken: “Deze mensen hun hart ligt duidelijk in Turkije en niet in Vlaanderen. Het is al meermaals aangetoond dat als het stormt in Ankara, er hevige rukwinden waaien in Vlaanderen. Gewelddaden, vandalisme en bedreigingen aan het adres van andersdenkenden zijn schering en inslag. Voor zij die het beter vinden in Ankara dan in Vlaanderen, is er hier geen plaats. Men kan geen twee heren dienen. Dit soort meetings tonen aan waarom de dubbele nationaliteit moet worden afgeschaft.”

De duidelijke aanwezigheid van Erdoganpropaganda in het Vlaamse straatbeeld is niets nieuws. Niet alleen konden dit soort meetings in het verleden probleemloos plaatsvinden, ook subsidieert de Vlaamse regering nog steeds Turkse staatsmoskeeën die niets minder zijn dan een doorgeefluik van Turkse staatspropaganda. “De Vlaamse regering en N-VA-minister Liesbeth Homans in het bijzonder laten Turkse Diyanetmoskeeën subsidiëren die onder het gezag en toezicht staan van het fundamentalistische Erdogan-regime. Die moskeeën zijn propagandamachines voor Erdogan en hebben als eerste bedoeling de hier wonende Turken bij de les te houden. Deze moskeeën zijn zelfs eigendom van de Turkse staat. Het is totaal van de pot gerukt dat deze moskeeën, die doelbewust de integratie van de hier levende Turken belemmeren, worden gesubsidieerd met Vlaams belastinggeld”, aldus Oost-Vlaams volksvertegenwoordiger Ortwin Depoortere.

Het Vlaams Belang zal er op toezien dat zowel de Vlaamse als de Federale regering het nodige doen om dit soort politieke meetings in het bijzonder en Turkse staatspropaganda in het algemeen in Vlaanderen te voorkomen. De bevoegde overheden dienen de nodige stappen te ondernemen om ook de aanstaande meeting in Gent te verbieden en eventuele Turkse politici die er het woord willen voeren de toegang tot het land te ontzeggen. Het propaganda-apparaat van de Turkse despoot Erdogan heeft in Vlaanderen niets te zoeken.

Bob De Brabandere
Politiek secretaris van de voorzitter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...