PB : 12/04/2017 : Vlaams Belang bereidt klacht voor bij Grondwettelijk Hof tegen lage-emmissiezone in Antwerpen: “Onrechtvaardige geldklopperij”

Vlaams Belang bereidt klacht voor bij Grondwettelijk Hof tegen lage-emmissiezone in Antwerpen: “Onrechtvaardige geldklopperij”

 

Vlaams Belang Antwerpen verspreidt nieuwe Antwerpse Volksgazet: 220.000 exemplaren huis-aan-huis bedeeld

 

Het nieuwe nummer van de Antwerpse Volksgazet van Vlaams Belang Antwerpen (zie bijlage) staat grotendeels in het teken van de lage-emmissiezone (LEZ) in Antwerpen. Die is immers fundamenteel onrechtvaardig en zadelt vele duizenden Antwerpenaren op met kopzorgen en geldboetes. De Antwerpenaar, en iedereen die naar Antwerpen wil komen om bijvoorbeeld te winkelen en nadien iets te eten of te drinken, wordt geconfronteerd met een ondoorzichtig oerwoud van tarieven en boetes. Van de oldtimerliefhebbers van de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen (BFOV) tot Willy die zijn eigen garage niet meer in kan: de gewone, brave burger wordt koud gepakt.

Helaas blijken zowat alle politieke partijen het wereldvreemde gedachtegoed van Groen te hebben overgenomen. In plaats van de technologische evolutie naar schonere motoren gewoon zijn gang te laten gaan, koos burgemeester De Wever voor de vlucht vooruit: politiek correcte regelneverij en geldklopperij op de kap van de Antwerpaar. Die is dan ook twee keer de dupe, zowel ten opzichte van inwoners van andere Vlaamse steden als ten opzichte van buitenlanders, die buiten schot blijven. Bovendien kosten de informatiecampagnes, de handhaving (zowel materieel als administratief) en de enorme bureaucratie die daarmee gepaard gaat veel geld aan de belastingbetaler.

Filip Dewinter: “De lage-emmissiezone in Antwerpen is onrechtvaardige geldklopperij. Vooralsnog geldt de zone alleen in Antwerpen en blijven buitenlanders buiten schot. De Antwerpenaar is twee keer de dupe en wordt gediscrimineerd. Bovendien is de LEZ hypocriet, want wie betaalt, mag gewoon blijven vervuilen.”

Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts kon niet antwoorden op de vraag van Vlaams parlementslid Anke Van dermeersch wanneer deze discriminatie ten opzichte van buitenlandse chauffeurs zal worden weggewerkt. Het Vlaams Belang pikt dit niet en bereidt dan ook een klacht voor bij het Grondwettelijk Hof wegens discriminatie. Ook steunen wij elke Antwerpenaar die zich momenteel via politieke of juridische weg verzet tegen de onrechtvaardige LEZ.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

201704-AntwerpseVolksgazet

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...