PB : 12/11/2017 : Laat Marokko opdraaien voor schade na rellen in Brussel

Laat Marokko opdraaien voor schade na rellen in Brussel

 

Bart Claes, nationaal voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren, stelt dat de staat Marokko alle schade die tijdens de rellen in Brussel werd veroorzaakt, moet vergoeden.

Zaterdagavond braken in Brussel er na de voetbalmatch tussen Marokko en Ivoorkust stevige rellen uit met Marokkaanse supporters. Aan de Beurs werden er auto’s vernield, geldautomaten opengekraakt, winkels geplunderd en waren er pogingen om omliggende woningen in brand te steken. De politie zette het waterkanon in maar arresteerde helemaal niemand.

“Door het gebrek aan arrestaties is de kans dat er iemand zal worden vervolgd voor deze criminele feiten zeer klein,” aldus Claes. “De kans dat slachtoffers ook maar één euro schadevergoeding zullen krijgen is zo mogelijk nog kleiner.”

“Wanneer een grote groep vreemdelingen, in dit geval Marokkanen, op zulke manier een aanval uitvoert op ons grondgebied moet hier ook op internationaal niveau gevolg aan worden gegeven. Marokkaanse Belgen krijgen hier elk jaar miljoenen euro’s aan leeflonen, uitkeringen en kindergeld. Veel van dat geld wordt trouwens doorgesluisd naar Marokko zelf. De Belgische belastingbetaler betaalt mee voor het onderwijs en de ziekenzorg van tienduizenden Marokkaanse onderdanen. Wanneer deze mensen dan vervolgens bezittingen van onze eigen burgers vernielen of stelen moeten we een lijn durven trekken. De Marokkaanse overheid moet optreden voor de schade die ons werd aangebracht door toedoen van haar eigen onderdanen. Indien men hier niet mee akkoord gaat, dient België te herbekijken welke sociale voordelen we nog zullen toekennen aan inwoners die beschikken over de Marokkaanse nationaliteit,” klinkt het bij de jongerenvoorzitter.

Een oproep tot terugbetaling door Marokko werd via de facebookpagina van Vlaams Belang op minder dan een uur tijd al meer dan 1.000 keer gedeeld.

Bart Claes
Nationaal Voorzitter Vlaams Belang Jongeren

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...