PB : 13/03/2017 : Belgische tak Turkse AK Partij roept op tot strijd tegen christenen. Vlaams Belang vraagt strenge sancties

Belgische tak Turkse AK Partij roept op tot strijd tegen christenen. Vlaams Belang vraagt strenge sancties

 

De Belgische afdeling van de Turkse AK partij van Erdogan verspreidde afgelopen weekeinde haatdragende affiches die oproepen tot een strijd tegen de christenen. Met een afbeelding die weinig ruimte tot interpretatie laat, wordt opgeroepen om onder het symbool van de halve maan te strijden tegen de christenen.  De AK partij en de door de Turkse overheid gecontroleerde (en in Vlaanderen door minister Homans gesubsidieerde) Diyanet moskeeën staan sterk in bepaalde Brusselse wijken en gemeenten.

De haatdragende affiches (zie bijlage) werden via sociale media verspreid, slechts twee dagen nadat de burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, Emir Kir (PS), de AKP geen strobreed in de weg had gelegd om in Brussel een propagandameeting te laten organiseren.

Het Vlaams Belang is geschokt dat de AKP in dit land ongestraft dit soort van haatdragende propaganda kan verspreiden. Brussels Vlaams Belang fractievoorzitter Dominiek Lootens : “Nu reeds is er uit bepaalde wijken in Brussel een ware volksverhuis bezig. Assyriërs en andere christelijke minderheden uit het Midden-Oosten worden nu reeds dermate door de islamitische inwoners geterroriseerd dat ze Sint-Joost-ten-Node en Molenbeek verlaten, om zich elders in Brussel te gaan vestigen. De propaganda die nu door de AKP in Brussel wordt verspreid is niet alleen een regelrechte oproep om de etnische zuivering van die wijken verder te zetten, maar is eveneens een regelrechte oorlogsverklaring aan alle niet-islamitische inwoners van Brussel, en aan de waarden van het land waar ze wonen.

Dominiek Lootens zal in het hoofdstedelijk parlement de Brusselse minister-voorzitter Vervoort interpelleren. In de federale Kamer zal Barbara Pas (fractievoorzitter Vlaams Belang) ook minister Jambon hierover ondervragen. Het Vlaams Belang eist alvast dat er streng wordt opgetreden tegen deze oproepen tot een Heilige Oorlog, en vraagt dat de verantwoordelijken streng worden gestraft. Eén jaar na de aanslagen in Brussel en Zaventem kunnen we dit soort van propaganda niet langer tolereren!

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

Dominiek Lootens
Fractievoorzitter in het Brussels Parlement

Barbara Pas
Fractievoorzitter in de Kamer

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...