PB : 15/03/2017 : Grijze Wolven annuleren politieke meeting met MHP-kopstuk in Genk na aanvraag protestactie door Vlaams Belang

Grijze Wolven annuleren politieke meeting met MHP-kopstuk in Genk na aanvraag protestactie door Vlaams Belang

 

Chris Janssens: “Hopelijk is dit geen uitstel. Turkse verkiezingsshows hebben geen plaats in Genk.”

 

De Turkse Grijze Wolven, een aan de Turkse partij MHP gelieerde organisatie, planden zondag a.s. in Genk een bijeenkomst waarvoor Turks MHP-kopstuk en gewezen kolonel Ali Güler zelfs speciaal vanuit Turkije zou overkomen. Deze ochtend diende het Vlaams Belang bij Wim Dries, de burgemeester van Genk, een aanvraag in om een protestactie te houden. Volgens het Vlaams Belang hebben Turken die Erdogan als hun politieke leider zien immers geen plaats in Genk, noch in enige andere Vlaamse gemeente.

Ondertussen verneemt het Vlaams Belang dat de bijeenkomst door de MHP zelf is afgezegd. Vlaams volksvertegenwoordiger Chris Janssens, tevens fractieleider in de Genkse gemeenteraad, reageert: “Het Vlaams Belang en de Genkenaren willen geen import van buitenlandse conflicten in Genk. Ik ben dan ook tevreden dat onder druk van onze protestactie de Turkse bijeenkomst werd afgelast.”

Chris Janssens betreurt dat de Genkse burgemeester Wim Dries niet zelf de politieke moed had om de bijeenkomst te verbieden, maar moet rekenen op zijn vrienden van de MHP. Het Genkse stadsbestuur heeft immers nauwe banden met de Grijze Wolven, onder meer via CD&V-schepen van Turkse origine Ali Çaglar.

Het Vlaams Belang hoopt dat het annuleren van de meeting geen tijdelijk uitstel betekent. Chris Janssens kondigt immers aan bij een volgende meeting die Turkse conflicten in Genk wil importeren opnieuw een protestactie te houden: “Genk is tot nader order geen Turks grondgebied, dus Turkse verkiezingsshows horen hier niet thuis. Niet vandaag. Niet morgen. Nooit.”

Wim Van Osselaer
Perswoordvoerder fractie Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...