PB : 15/03/2017 : Vlaams Belang feliciteert Geert Wilders

Vlaams Belang feliciteert Geert Wilders

 

Tom Van Grieken: “Dit is het zoveelste signaal in een lange rij dat aangeeft dat burgers weer baas willen zijn in eigen land”

 

Volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is de overwinning van Geert Wilders bij de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen veel meer dan een kortstondige opwelling boven de Moerdijk. “Dit is het zoveelste signaal in een lange rij dat aangeeft dat burgers weer baas willen zijn in eigen land”.

Hoewel niet alle uitslagen binnen zijn, is nu al duidelijk dat de Partij Voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders zijn score van 2012  fors verbeterd. De PVV mag dan niet de grootste partij geworden zijn, het signaal van de kiezer is duidelijk. Ondanks de strijd van allen tegen één, grepen zo’n anderhalf miljoen kiezers hun kans om op een democratische, doch besliste manier duidelijk te maken dat zij opnieuw baas willen zijn in eigen land.

De score van de PVV kan volgens de Vlaams Belang-voorzitter alvast niet afgedaan worden als een ‘geïsoleerd incident’. Wel integendeel. “De kernthema’s en de oplossingen van partijen zoals het Vlaams Belang in Vlaanderen, het Front National in Frankrijk, de AfD in Duitsland en de PVV in Nederland zijn actueler dan ooit en beantwoorden aan wat steeds bredere lagen van de bevolking denken.”

“Dat Wilders niet de grootste is, wordt ruim gecompenseerd door het feit dat de socialisten van de kaart geveegd worden”, aldus nog Van Grieken.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...