PB : 15/03/2017 : Zondag om 17u in Genk: Erdogan-propaganda van Turkse Grijze Wolven (MHP)

Zondag om 17u in Genk: Erdogan-propaganda van Turkse Grijze Wolven (MHP)

 

Vlaams Belang kondigt demonstratie aan

 

Chris Janssens: “Turkse extreemrechtse Grijze Wolven hebben connecties in het Genkse stadsbestuur”

 

Zoals bekend zal zondag a.s. om 17u in Genk een bijeenkomst plaatsvinden van de Turkse Grijze Wolven (MHP) (zie de affiche als bijlage). Turks MHP-kopstuk en gewezen kolonel Ali Güler komt daarvoor vanuit Turkije naar Limburg. De partij MHP roept de Turken in dit land op om voor de machtsgreep van Erdogan te stemmen.

Dat heel wat (jonge) Turken in onze samenleving nog altijd ontvankelijk zijn voor de totalitaire propaganda van Erdogan, bewijst dat het diversiteits- en integratiedogma totaal failliet is. De meeste Turken integreren niet maar blijven vooral Turk én moslim. Fysiek wonen ze hier, maar mentaal zitten ze in het islamiserende Turkije en bij de islamitische tiran Erdogan.

Intussen is duidelijk waarom CD&V-burgemeester Wim Dries de MHP-bijeenkomst niet wil verbieden. Het Genkse stadsbestuur heeft immers nauwe banden met de Grijze Wolven. Schepen Ali Çaglar was eerder al aanwezig op een bijeenkomst van de Turkse extreemrechtse vereniging. Ook poseert hij samen met burgemeester Wim Dries op een foto met Muhammed Hasan Aksoy, secretaris-generaal van de Belgisch-Turkse Federatie en fervent aanhanger van de Grijze Wolven (zie foto’s als bijlage met de Grijze Wolven-groet).

Vlaams volksvertegenwoordiger Chris Janssens, tevens fractieleider in de Genkse gemeenteraad: “Dat de burgemeester de bijeenkomst van de Grijze Wolven wil laten plaatsvinden, heeft niets te maken met de vrijheid van vereniging maar alles met het veiligstellen van vele duizenden Turkse stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.”

Als de bijeenkomst doorgaat zal het Vlaams Belang een protestactie houden met een duidelijke boodschap voor de aanhangers van de Turkse AK-partij: dit is óns land en wie Erdogan als zijn politieke leider ziet, kan maar best consequent zijn en naar Turkije verhuizen.

Chris Janssens bevestigt dat de aanvraag tot protestactie bij het Genkse stadsbestuur werd ingediend: “Ik twijfel er niet aan dat onze protestactie goedgekeurd zal worden. Als Turks extreemrechts een bijeenkomst mag houden, zal de burgemeester een vreedzame actie van een democratische partij als het Vlaams Belang – vertegenwoordigd in de Genkse gemeenteraad – zeker niet verbieden. Wij zullen dan ook ter plekke demonstreren zondag a.s. om 17u aan Restaurant Anatolia.”

 

Bob De Brabandere
Politiek secretaris van de voorzitter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...