PB : 16/12/2017 : Gerolf Annemans verkozen tot Europees partijvoorzitter van Beweging voor een Europa van Naties & Vrijheid

Gerolf Annemans verkozen tot Europees partijvoorzitter van Beweging voor een Europa van Naties & Vrijheid

 

Nadat enkele weken geleden reeds voormalig Europees parlementslid voor Vlaams Belang,​ Philip Claeys door het Bureau van de ENV-fractie in het Europees Parlement werd verkozen tot Secretaris-Generaal, een topfunctie die staat voor algemeen verantwoordelijke voor het beleid van de fractie, is deze ochtend door de Algemene Vergadering van de Europese partij van de ENV die in Praag plaatsvindt, Gerolf Annemans verkozen tot partijvoorzitter.

Hij zal in de aanloop naar de verkiezingen van 2019 het Europees samenwerkingsverband van de ENV politiek en organisatorisch de gestalte moeten geven die nodig is om de rechts-nationalistische ideeën verder te laten weerklinken op het Europese forum.

“Met de hervormingen (ook inzake de kieswetten) die door EU-federalisten na de Brexit versneld worden doorgedrukt hebben de aanstaande verkiezingen een groot belang. Na het verdwijnen van de Europese politieke partij van Farage ontstaat een grote opportuniteit voor ons. Die moet goed en terdege georganiseerd worden. Het is een taak die ik opneem zonder vergoeding maar met een groot besef van de grote eer vanwege mensen als Marine Le Pen, Heinz-Christian Strache, Matteo Salvini en anderen. Het is mijn ambitie hun vertrouwen waard te zijn”, aldus Gerolf Annemans.

Met deze evolutie binnen de ENV-groep toont het Vlaams Belang zijn politieke invloed en zijn bekwaamheid om binnen deze Europese samenwerking van patriottische partijen belangrijke verantwoordelijkheden op te nemen.

Het Vlaams Belang feliciteert zowel Philip Claeys als Gerolf Annemans en wenst hen beiden alle succes.

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...