PB : 17/02/2017 : Verbod op dwangvoederen van ganzen in Brussel: schone schijn om wanbeleid regering te verdoezelen

Verbod op dwangvoederen van ganzen in Brussel: schone schijn om wanbeleid regering te verdoezelen

 

Het Vlaams Belang neemt met verbazing kennis van het verbod dat de hoofdstedelijke regering wil instellen op het dwangvoederen van ganzen.

De Brusselse regering heeft daarover een voorontwerp van ordonnantie goedgekeurd. Met dit voorstel willen de hoofdstedelijke regering en Staatssecretaris Debaets (CD&V) de schijn opwekken dat ze een diervriendelijk beleid voeren.  Helaas is het voorstel niet meer dan schone schijn, om de aandacht weg te leiden van het feit dat het onverdoofd afslachten van dieren in Brussel nog steeds zonder probleem mag.

Nochtans is het onverdoofd slachten in Brussel wél een reëel probleem, aangezien jaarlijks duizenden dieren op deze manier de keel wordt overgesneden. Daarentegen is er in Brussel.. GEEN ENKELE ganzenkweker actief.

Vlaams Belang fractievoorzitter Dominiek Lootens : “Het verbod op dwangvoederen van ganzen in Brussel is even effectief als een verbod op het aanmeren van onderzeeboten op de Grote Markt.

Indien het de hoofdstedelijke regering echt menens zou zijn met een diervriendelijk beleid, stelt ze onverwijld een verbod in op het onverdoofd slachten. Zo lang dat niet gebeurt zijn dit soort van initiatieven gewoonweg lachwekkend.

 

 

Dominiek Lootens
Fractievoorzitter in het Brussels Parlement

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...