PB : 19/03/2017 : Vlaams Belang overweegt klacht tegen ‘antiracistisch’ propagandafilmpje stad Gent

Vlaams Belang overweegt klacht tegen ‘antiracistisch’ propagandafilmpje stad Gent

 

Met grote verbazing neemt het Vlaams Belang kennis van het zogenaamd antiracistische propagandafilmpje van de Gentse schepen Elke Decruyenaere (Groen). In dat filmpje doen kinderen een aantal racistische uitspraken. Het filmpje eindigt met de boodschap “Kinderen en jongeren maken onze stad van morgen. Maar met onze haat weten ze geen raad.”

Het is niet duidelijk wie geviseerd wordt wanneer men het heeft over “onze haat”. Misschien gaat het over de haat van schepen Decruyenaere en haar politieke vrienden, maar wellicht gaat het om het zoveelste initiatief om Vlamingen schuldgevoelens aan te praten over het mislukte immigratie- en integratiebeleid van de voorbije twintig jaar in dit land. Een zoveelste initiatief waarbij geld van de Vlaamse belastingbetaler wordt verkwist. Bijzonder misleidend is overigens dat volstrekt legitieme bekommernissen over massa-immigratie en islamisering bewust samengeharkt worden met racistische uitspraken.

Misschien wil het linkse stadsbestuur in Gent met dit wansmakelijke propagandafilmpje de aandacht afleiden van de graai-schandalen van de voorbije maanden.

Feit is echter dat er een mogelijke strafrechtelijke angel zit aan deze zaak. Het verspreiden van racistische uitspraken is strafbaar. Bovendien werden kinderen aangezet om deze uitspraken te doen. Hier is duidelijk sprake van uitlokking, met het gebruik van minderjarigen als verzwarende omstandigheid. Het Vlaams Belang overweegt dus klacht in te dienen tegen de Gentse schepen.

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...