PB : 20/02/2017 : Vlaams Belang Antwerpen organiseert morgen een FAKKELTOCHT: geen megamoskee in Antwerpen!

Vlaams Belang Antwerpen organiseert morgen een FAKKELTOCHT: geen megamoskee in Antwerpen!

 

Om 19.30u eerst persconferentie in café ‘De Luchtbal’ (hoek Noorderlaan-Manchesterlaan)

 

Ook onder burgemeester De Wever en de N-VA-regeringen blijven Antwerpen en Vlaanderen voort islamiseren. De Wever verschilt daarin niet van de vorige burgemeester, de socialist Patrick Janssens. De moskee is veel meer dan slechts een gebedshuis, het is een belangrijk bouwkundig en ideologisch symbool van de islam(isering). Daarom maakt Vlaams Belang Antwerpen een belangrijk strijdpunt van een zoveelste nieuwe moskee.

Op ongeveer dezelfde plek (Noorderlaan Antwerpen, wijk Luchtbal) werd een aantal jaren geleden al een megamoskee gepland, maar o.m. door verzet van het Vlaams Belang kwam die er uiteindelijk niet. De nu geplande (Marokkaanse) megamoskee zal niet minder dan 1000 m2 innemen en moet plaats bieden aan vele honderden moslims. Moslims zijn bezig met allerlei acties en oproepen om 850.000 euro bij elkaar te krijgen.

Dit dossier is een typisch voorbeeld van de islamisering van onze samenleving: eerst was er in de buurt een kleine garageboxmoskee, vervolgens bood het Antwerps stadsbestuur de voormalige politieschool (Havanastraat) aan om de moskee te huisvesten, en nu verhuist de moskee naar een gebouw van 1000 m2 voor vele honderden moslims. Ondanks de islamitische aanslagen en de aanhoudende verhoogde terreurdreiging, gaat de islamisering onze samenleving dus gewoon voort. Hoeft het te verbazen dat moslimterrorist Anis Amri, die op 19 december 2016 in Berlijn met een vrachtwagen een bloedige jihad-aanslag op een kerstmarkt pleegde, vaak naar België reisde omdat – zo stellen Duitse media – dit land “een sterke islamistische scene” heeft? Wie moskeeën zaait zal sharia en jihad oogsten.

Ook de meeste bewoners van de betreffende wijk in Antwerpen (Luchtbal) willen geen imperialistisch symbool van de islam in hun buurt. Na een protestactie ter plaatse, een verzetsavond in het nabijgelegen café ‘De Luchtbal’ en een petitie (zie: http://www.petities24.com/geen_megamoskee_aan_de_noorderlaan_in_antwerpen) organiseert Vlaams Belang Antwerpen nu een fakkeltocht. Die vindt plaats morgen dinsdag 21 februari om 20u (startpunt: parking Havanastraat-G. Simondslaan). Er wordt gratis busvervoer ingelegd vanuit Berchem-kerk en ons secretariaat in de Van Maerlantstraat.

Alvorens we vertrekken vindt er een persconferentie plaats, om 19.30 in café ‘De Luchtbal’ (hoek Noorderlaan-Manchesterlaan).
Op de plaats waar de nieuwe megamoskee komt (oud postgebouw, Noorderlaan 120) zal Filip Dewinter na de fakkeltocht (omstreeks 21u) pers, publiek en demonstranten toespreken.

Facebookevenement: https://www.facebook.com/events/1010586979045377/ 
Als bijlage vindt u onze affiche/folder.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...