PB : 21/11/2017 : Vlaams Belang verzette zich anderhalf jaar geleden al tegen salafi-prediker Ali Houri

Vlaams Belang verzette zich anderhalf jaar geleden al tegen salafi-prediker Ali Houri

 

Het Antwerps stadsbestuur negeerde onze signalen ter zake en negeert vandaag opnieuw onze signalen inzake islamitische haatpredikers. Vlaams Belang wil een Islamobservatorium.

 

Filip Dewinter: “Moslimbroederschap-predikers zoals Ali Houri horen niet hier thuis, maar in een islamitisch land.”

 

Het is even triest als veelzeggend: zonder de reportage van het Nederlandse programma Nieuwsuur zou ook de zoveelste lezing van de salafistische prediker Ali Houri geruisloos gepasseerd zijn. Onder de radar worden zalen vol jonge moslims in België en Antwerpen geïndoctrineerd met islamitisch apartheidsdenken: ‘stealth jihad’.

Reeds in mei 2016, anderhalf jaar geleden, verzetten wij ons als enige partij tegen de Moslimbeurs in Antwerpen, waar Hamas- en Moslimbroederschap-adept Ali Houri de ‘spirituele keynote speaker’ was. Antwerps burgemeester Bart De Wever liet gewoon begaan.

Het was Antwerps schepen Fons Duchateau die Ali Houri toestemming gaf om een twaalfdelige lessenreeks over de islamitische profeet Mohammed te geven in centrum Den Tir, eigendom van de stad Antwerpen. Nu zegt Duchateau die toestemming niet meer te zullen geven, omdat Den Tir in principe niet gebruikt mag worden voor “levensbeschouwelijke activiteiten, erediensten en religieuze activiteiten”.

Het zijn vijgen na Pasen (het kwaad bij jonge moslims in Antwerpen is geschied), en bovendien ook een pleister op een houten been, daar Moslimbroederschap-types zoals Ali Houri gewoon kunnen doorgaan met lezingen geven op andere plaatsen, met name moskeeën, waar ze jonge moslims vergiftigen met islamitisch apartheidsdenken, een gedachtegoed dat haaks staat op onze vrije samenleving en op integratie, en eigen aan Hamas en de Moslimbroederschap waar Ali Houri zo’n fan van is. Ali Houri (alias Broeder Alkhattab), kwam de afgelopen jaren reeds vaak prediken in Vlaanderen en Antwerpen. Klik hier voor de precieze data en locaties.

Overigens stond de kompaan van Ali Houri, de ex-rapper Abid Tounssi, dit voorjaar ongestoord zijn islamiseringsboodschap te verkondigen in het cultureel centrum van Deurne. Ook dat zou zonder de Nieuwsuur-reportage ongemerkt gepasseerd zijn.

Dat Genk-burgemeester Wim Dries zegt: “Onze diensten hadden de sprekers op voorhand gescreend en volgens de politieagent die op de voorstelling aanwezig was, was er geen oproep tot haat of geweld”, mag niet verbazen: slimme predikers islamiseren moslims geweldloos en zonder strafbare uitspraken, en sporen moslims aan tot het zich zoveel mogelijk afzonderen en verlaten van onze vrije, ‘ongelovige’, ‘zondige’ samenleving, om er zich uiteindelijk tegen te keren. Ze creëren parallelle islamitische samenlevingen en enclaves in het Westen, en creëren een zeer steil hellend vlak richting de gewelddadige jihad. Het is ook om die reden dat de reactie van Duchateau gratuite steekvlampolitiek is: hij kan Moslimbroederschap-types zoals Ali Houri misschien niet toelaten zo’n lezing te geven in een gebouw van de Stad, maar niet elders. Het Antwerps stadsbestuur heeft hier totaal geen vat op.

In Antwerpen gebeurden de lezingen van Ali Houri in samenwerking met VOEM. Zijn islamitische boodschap om vooral niet te integreren werd dus eigenlijk gefinancierd door de belastingbetaler, want VOEM krijgt van de Vlaamse regering jaarlijks € 230.000 subsidies. Recent werden die subsidies zelfs nog verhoogd. Ondertussen riep Ali Houri op Facebook op om geld te storten voor Tarik Ibn Ali, die werd opgepakt wegens betrokkenheid bij de bloedige jihadterreuraanslagen in Mallorca en de Bataclan in Parijs. Ook tegen VOEM heeft het Vlaams Belang zich reeds vaak uitgesproken, omdat het een Moslimbroederschap-vehikel is ter islamisering van onze samenleving. VOEM is bekend vanwege de strijd voor het recht om altijd en overal een hoofddoek te dragen. Een van de organisaties onder de VOEM-koepel is de vzw ‘Vrije Keuze’, een organisatie die achter de hetze zat tegen juf Magalie van de Antwerpse kleuterschool De BlokkendoosOnder VOEM ressorteert ook de islamitische vrouwenbekeerlingenorganisatie Al Minara die enkele jaren terug nog in opspraak kwam in een programma van Annemie Struyf.

Het plotse paniekvoetbal van Fons Duchateau kan ook niet verhullen dat salafistische en jihadterreur-verheerlijkende predikers in Antwerpen kind aan huis zijn, zelfs na de bloedige jihad-aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel, ook terwijl de jihadterreurdreiging op het op één na hoogste niveau (3) staat. Zo predikte in Antwerpen afgelopen vrijdag nog de Pakistaanse moslimterreurverheerlijker Muhammad Ramzan Sialvi, zie: https://twitter.com/SamvanRooy1/status/931961591603650560. Het toont aan hoe, zonder dat er toevallig een buitenlands nieuwsmedium aandacht aan besteedt, de islamisering woekert onder de radar van de overheid.

De islam(isering) is dé bedreiging voor onze vrij samenleving en verdient een aparte, specifieke aanpak. Vlaams Belang wil dan ook dat er dringend werk wordt gemaakt van een Islamobservatorium, bestaande uit zowel mensen van de politie, de staatsveiligheid als de regeringen en lokale besturen, met als doel de voortschrijdende islamisering, waarvan lezingen zoals die van Ali Houri deel uitmaken, eerst en vooral te detecteren en vervolgens genadeloos terug te dringen. Predikers zoals Ali Houri horen hier niet thuis, maar wel in een islamitisch land.

Filip Dewinter zal hierover deze week Antwerps schepen Fons Duchateau aan de tand voelen.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...