PB : 22/02/2017 : Francken breekt dijken voor nieuwe asielgolf

Francken breekt dijken voor nieuwe asielgolf

 

“Terwijl ons land zowel maatschappelijk als budgettair kreunt onder de gevolgen van de asielinvasie van de afgelopen twee jaar, breekt Francken de dijken voor een nieuwe asielgolf.” Dat zegt Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken in een reactie op de plannen van de staatssecretaris om 1.200 asielzoekers uit Griekenland en Italië naar België te halen.

Volgens Van Grieken gaat de staatssecretaris met zijn plannen lijnrecht in tegen de wil van het overgrote deel van de bevolking. Uit recent opinieonderzoek van het gerenommeerde Chatham House bleek nog dat twee op drie landgenoten vindt dat verdere migratie vanuit moslimlanden moet worden gestopt. Dat 90 procent van de asielzoekers uit moslimlanden komt, maakt meteen duidelijk hoe weinig draagvlak de staatssecretaris met zijn plannen heeft.

In plaats van te blijven dweilen met de kraan open, moet de exodus naar dit land aan banden worden gelegd. De focus dient te liggen op de opvang in eigen regio en er moet overgegaan worden tot een onmiddellijke asielstop. “De grenzen zijn cultureel, economisch en demografisch niet alleen bereikt, ze zijn overschreden”, aldus Van Grieken.

Met zijn plannen gedraagt Francken zich volgens de Vlaams Belang-voorzitter bovendien als objectieve bondgenoot van de mensensmokkelaars. Die laatsten sturen namelijk steeds meer migranten op steeds gammeler bootjes in de richting van Europese marineschepen. Dit alles in de verwachting dat zij voor hen de veerdienst naar Europa organiseren. “Met zijn plannen speelt Francken deze gewetenloze mensensmokkelaars in de kaart. Zij kunnen immers in de herkomstlanden verkondigen dat hun strategie werkt.”

Het Vlaams Belang verwacht van een staatssecretaris voor Asiel en Migratie dat hij een eigen asielbeleid voert in het belang van onze samenleving en niet klakkeloos de op hol geslagen EU achternaholt. “Daar waar andere Europese landen een asielstop afkondigen – van Hongarije tot Slovakije, Oostenrijk en zelfs Zweden – drijft staatssecretaris Francken het Paard van Troje steeds verder in onze samenleving”, argumenteert Van Grieken.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...