PB : 22/03/2017 : Annemans over bedreiging Erdogan: “Dit is een oorlogsverklaring”

Annemans over bedreiging Erdogan: “Dit is een oorlogsverklaring”

 

Gerolf Annemans: “Indien de EU een aangebrand akkoord handhaaft met een dictator die de totale bevolking van ons continent bedreigt, verliest zij alle geloofwaardigheid”

 

Terwijl Europa vandaag opnieuw wordt geconfronteerd met een nieuwe aanslag vindt president Erdogan het nodig de bevolking van ons continent openlijk te bedreigen. Volgens Gerolf Annemans is het tijd om een punt te zetten achter het Turks-Europese huwelijk.  

Wanneer een staatsleider die meer leerkrachten achter de tralies steekt dan er voor een klas staan en meer opposanten in de gevangenis opsluit dan er in het parlement zitten, een andere overheid oproept om de mensenrechten en de democratie te respecteren, zijn de grenzen van het fatsoen niet alleen bereikt, maar zijn ze overschreden. Dat diezelfde man in een adem een bevolkingsgroep van 500 miljoen mensen bedreigt, is een oorlogsverklaring.

Volgens Annemans is de dreigende taal van Erdogan een rechtstreeks gevolg van de chantagesleutels die de EU hem in handen gaf, verwijzend naar de Turkije-deal. “Door Erdogan de sleutels te geven van de Europese poorten, heeft de EU hem een ongezien strategische troefkaart gegeven die hem in staat stelt de Europese leiders op de knieën te dwingen.” Annemans wijst erop dat toen het Vlaams Belang de regering-Michel waarschuwde voor nakende chantagepolitiek wij werden weggehoond. “Vandaag stellen we vast dat we opnieuw te vroeg het gelijk aan onze kant hadden”, aldus Annemans.

Hij roept de Europese leiders op de Turkije-deal met onmiddellijke ingang op te schorten en zelf het grenzenbeleid over te nemen. “Indien de EU een aangebrand akkoord handhaaft met een dictator die de totale bevolking van ons continent bedreigt, verliest zij alle geloofwaardigheid.”

Aansluitend moet, aldus Annemans, de Europese geldkraan richting Turkije met onmiddellijke ingang worden afgesloten. “Momenteel ziet Erdogan 4,5 miljard euro Europees geld naar zijn staatskas vloeien om de democratisering van het land te bewerkstelligen, terwijl de man alles in het werk stelt om de democratische klok terug te draaien.”

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...