PB : 22/03/2017 : Openbaar maken WhatsApp-gesprekken Antwerpse politieagenten is inbreuk op privacy en dient politieke agenda

Openbaar maken WhatsApp-gesprekken Antwerpse politieagenten is inbreuk op privacy en dient politieke agenda

 

Filip Dewinter waarschuwt voor GEDAPO (GEDAchten POlitie)

 

De voorbije dagen werd door de partij Groen een zoveelste hetze tegen de Antwerpse politie gelanceerd. Een aantal berichten van agenten uit een besloten WhatsApp-groep werden uit hun context gerukt en een aantal uitspraken van agenten publiek gemaakt. Zonder enige kans op verdediging worden deze agenten nu gebrandmerkt als racisten. Zeker, de uitspraken getuigen van weinig nuance, respect en subtiliteit. Geïsoleerd afgedrukt in een krant of afgebeeld op televisie krijgen deze citaten een andere dimensie en inhoud. Agenten met een uitstekende staat van dienst en een onberispelijke carrière worden in functie van een politieke agenda aan de schandpaal genageld en veroordeeld.

Dat Groen – gevolgd door een deel van de media – als politiek correcte gedachtepolitie wil optreden en de privacy van personen schendt om een politieke agenda te dienen, zegt meer over Groen! dan over de bewuste agenten. Er zijn op zijn minst verzachtende omstandigheden. Politieagenten staan onder grote druk, zeker na de jihad-aanslagen waarbij politieagenten rechtstreeks geviseerd worden. Het terreurdreigingsniveau blijft onverminderd hoog. Er is tevens veel frustratie bij heel wat agenten over het opengrenzenbeleid en de lakse omgang met criminele vreemdelingen en moslimterroristen. Politieagenten zijn trouwens steeds vaker het mikpunt van scheldpartijen waarbij zij door allochtonen voor racist en fascist worden uitgescholden.

Is er racisme bij het Antwerpse politiekorps? Wellicht wel, maar zeker niet meer dan elders. Er heerst vooral veel frustratie en ongenoegen over de opgedrongen diversiteit, de quotaregeling waarbij het streefdoel “meer allochtonen bij het korps” is en de permanente verwijten van racisme, xenofobie of islamofobie.

De politieke agenda achter deze heksenjacht is duidelijk: de linkerzijde wil de multiculturalisering van het korps door de strot van elke politieagent duwen. In één moeite probeert men het korps in een politiek correct keurslijf te dwingen en de politieagenten te intimideren.

Het Vlaams Belang veroordeelt de hetze en roept op tot gezond verstand. Indien het openbaar maken van privégesprekken via sociale media, op café, thuis of elders de norm wordt, dan is niemand nog veilig voor de GEDAPO (GEDAchten POlitie) van de linkerzijde.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...