PB : 22/12/2017 : De Warmste week: Vlaams Belang zamelt 3.358 euro in voor vzw Poezenplaneet

De Warmste week: Vlaams Belang zamelt 3.358 euro in voor vzw Poezenplaneet

 

Vandaag overhandigde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een cheque van 3.358 euro aan de presentatoren van Music For Life in domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

Hoewel de kat nog steeds de favoriete huisvriend is van de Vlaming worden er jaarlijks 15.000 van het leven beroofd. Louter en alleen omwille van de onderfinanciering en het daaruit volgende plaatsgebrek in de dierenasielen. Dierenasielen zijn dan ook vaak afhankelijk van giften. Vzw’s zoals de Poezenplaneet vangen achtergelaten of verwaarloosde katten op, vaccineren en chippen ze, om ze vervolgens een nieuwe thuis te geven.

Vooral nu minister Weyts halsstarrig blijft weigeren om de dierenasielen te financieren, staan de financiële indicatoren bij de dierenasielen op rood, waardoor men jaarlijks meer poezen nodeloos moet laten inslapen. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken: “We beseffen dat onze actie hierbij maar een druppel op een hete plaat is, maar het geeft ons de kans het financieringsprobleem van de dierenasielen in de kijker te zetten”.

Om de vzw Poezenplaneet te steunen, verkochten militanten en mandatarissen van het Vlaams Belang ludieke zelfklevers op markten, winkelstraten en via een onlineplatform. Ze verkochten in totaal 1.687 stickerpakketjes, wat een omzet betekent van 3.358 euro. Het ingezamelde geld gaat integraal naar de Poezenplaneet vzw.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...