PB : 23/02/2017 : Nieuwe supermoskee in Jette: Vlaams Belang in het verzet !

Nieuwe supermoskee in Jette: Vlaams Belang in het verzet !

 

Het Vlaams Belang is niet te spreken over de plannen om in de Esseghemstraat te Jette een nieuwe grote moskee te bouwen. Niet alleen vindt de Vlaams-nationale partij dat er in Brussel überhaupt geen nieuwe moskeeën mogen bijkomen, maar de partij stelt ook dat de bouw van een enorme moskee – de plannen spreken van een gebouw met een oppervlakte van meer dan 1000 m² en maar liefst vijf etages – absoluut ongepast is op deze locatie.

Voorzien in het gebouw zijn aparte gebedszalen voor mannen en vrouwen – de tijd van de apartheid en het onversneden sexisme is duidelijk nog niet voorbij – maar ook een sportzaal, lokalen voor Arabische lessen, een cafetaria, en zelfs een feestzaal voor trouwfeesten enzoverder.

Het spreekt voor zich dat een gebouw van die omvang, feestzaal incluis, niet alleen een enorme parkeer- en verkeersoverlast met zich meebrengt, maar ook de nodige overlast voor de buurtbewoners. Het Vlaams Belang wil dat de buurt van de Esseghemstraat vooreerst een leefbare buurt blijft, en vraagt dan ook dat er geen vergunningen worden uitgereikt.

Vlaams Belang fractievoorzitter in het Brussels Parlement, en inwoner van Jette Dominiek Lootens: “Het Vlaams Belang zal zich in het hoofdstedelijk parlement met alle mogelijke middelen verzetten tegen de bouw van een supermoskee in Jette, en zal ook op het terrein in Jette zelf actie voeren om de komst van deze supermoskee te verhinderen.”

Dominiek Lootens
Fractievoorzitter in het Brussels Parlement

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...