PB : 24/02/2017 : De Wever verbiedt demonstratie Vlaams Belang tegen salafistische cursus in Koranschool Borgerhout

De Wever verbiedt demonstratie Vlaams Belang tegen salafistische cursus in Koranschool Borgerhout

 

Filip Dewinter: “De orthodoxe islam, alsook het zogenaamde ‘salafisme’ inclusief haatpredikers, krijgen alle vrijheid, terwijl de vrijheid van tegenstanders hiervan wordt ingeperkt. Dát is de islamisering van onze samenleving.”

 

“Dit is een nieuwe overwinning voor het zogenaamde ‘salafisme’ in Antwerpen en België, en het is slechts wachten op de zoveelste onrustwekkende noodkreet ter zake van de staatsveiligheid of OCAD.”

 

Morgen, zaterdag 25 februari om 10u, start in het zogenaamde ‘Centrum voor Educatie en Maatschappelijke Interactie’ (CEMI) in Borgerhout (Stenenbrug 75) een zesweekse islamiseringscursus. CEMI werd opgericht in oktober 2016 en is gelinkt aan de jihadi-imam Tarik Ibn Ali. De naam CEMI moet verhullen dat het gaat om een Koranschool die salafistische indoctrinatie tegen het Westen en tegen de vrijheid organiseert. Islamleraar van dienst is Ustaadh Brahim, gelinkt aan Al-Fitrah, van de gelijknamige salafistische moskee in Utrecht. Ustaadh Brahim organiseerde reeds herhaaldelijk zulke salafistische cursussen voor de stichting Al-Fitrah. Via Al-Fitrah-tv kan men ook online deze cursussen volgen.

Het ‘Centrum voor Educatie en Maatschappelijke Interactie’ (CEMI, Borgerhout) maakt samen met het ‘Instituut voor Opvoeding en Educatie’ (IVOE, Deurne) en het ‘Centrum voor Islamitische Educatie De Toekomst’ (CIET, Gent/Antwerpen) deel uit van een salafistisch netwerk van cursussen en Koranscholen dat moslims in ons land indoctrineert, islamiseert en radicaliseert. Burgemeester De Wever laat echter gedijen en onderneemt niks tegen de verdere verspreiding van het zogenaamde ‘salafisme’ (de zuivere islam) in onze stad, en meer bepaald de salafistische cursus die morgen van start gaat in Borgerhout (meer nog: nu wordt zelfs de islamitische boekhandel Iqra in de Abdijstraat (Kiel), waar islamitische haatlectuur wordt verkocht, via Antwerpenboekenstad.be door het Antwerps stadsbestuur gepromoot).

Het Vlaams Belang krijgt van het stadsbestuur echter geen toestemming om morgen te demonstreren bij de start van de salafistische cursus in Borgerhout. Dat de salafistische cursus gewoon kan plaatsvinden en dat er überhaupt steeds meer van zulke Koranscholen worden geïnstalleerd in onze stad, is voor het Vlaams Belang onaanvaardbaar. Maar dat ons nu ook de vrijheid wordt ontzegd om ter plekke geweldloos te demonstreren, is helemaal van de pot gerukt en toont aan dat onze samenleving islamiseert. De orthodoxe islam, alsook het zogenaamde ‘salafisme’ inclusief haatpredikers, krijgen alle vrijheid, en tegelijkertijd wordt de vrijheid van tegenstanders van deze islamisering ingeperkt. Dat zou men eerder verwachten in een islamitische land, maar toch niet hier in Antwerpen, dat normaal gezien een van de meest vrije steden ter wereld zou moeten zijn. Een betere illustratie van de islamisering van onze samenleving is moeilijk te vinden: dit is een nieuwe overwinning voor het zogenaamde ‘salafisme’ in Antwerpen en België, en het is slechts wachten op een zoveelste onrustwekkende noodkreet ter zake van de staatsveiligheid of OCAD.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...