PB : 24/03/2017 : Vlaams Belang wil meer controles in slachthuizen

Vlaams Belang wil meer controles in slachthuizen

Het Vlaams Belang vindt de intrekking van de slachtvergunning van het exportslachthuis in Tielt de enig mogelijke logische gevolgtrekking  na de verspreiding van de schokkende beelden van dierenmishandeling die dierenrechtenorganisatie Animal Rights filmde. Op de misselijkmakende beelden is te zien hoe varkens geschopt en geslagen worden door transporteurs en medewerkers van het slachthuis.  Op de beelden zijn ook varkens te zien die bij volle bewustzijn opgetakeld en gekeeld worden.

Stop dierenleed

Het Vlaams Belang is verontwaardigd over deze praktijken. Onze partij strijdt immers actief tegen dierenleed en voert om deze reden trouwens al jaar en dag actie tegen het ritueel onverdoofd slachten dat nog steeds schering en inslag is bij de islamitische gemeenschap in Vlaanderen. Het blijft trouwens nog steeds oorverdovend stil over het door de minister aangekondigde verbod op het onverdoofd slachten. Een voorstel van Vlaams Parlementslid Chris Janssens werd in het Vlaams Parlement besproken, maar voorlopig nog niet gestemd. De verschrikkelijke beelden van Animal Rights tonen echter aan dat er nog meer werk aan de winkel is dan enkel de invoering van een onverdoofd slachtverbod.

Grondig onderzoek

Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens zal de komende weken in het Vlaams Parlement naar aanleiding van de aan het licht gekomen feiten tekst en uitleg vragen aan bevoegd minister Ben Weyts. Ons parlementslid vindt het immers onbegrijpelijk dat dergelijke praktijken zich al geruime tijd konden voordoen in een erkend en groot slachthuis zoals dat van Tielt. Het Vlaams Belang wil een grondig onderzoek naar de feiten en eist ook dat de inspecteurs van de Dienst Dierenwelzijn meer en grondigere controles uitvoeren op de naleving van de wetgeving rond dierenwelzijn.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...