PB : 24/09/2017 : Vlaams Belang feliciteert AfD met klinkende overwinning

Vlaams Belang feliciteert AfD met klinkende overwinning

 

Het Vlaams Belang feliciteert de ‘Alternative für Deutschland’ met de klinkende verkiezingsoverwinning die ze vandaag behaalde bij de Bondsdagverkiezingen. Met een score van 13,5 procent (+ 8,8) is de AfD ontegensprekelijk de grote overwinnaar én wordt zij in één klap de derde partij.

De uitkomst van deze stembusslag is des te opmerkelijker aangezien de meeste ‘waarnemers’ Merkel reeds bij voorbaat hadden uitgeroepen tot overwinnaar.

De zware nederlaag van de regeringspartijen (CDU/CSU – 9 ; SPD – 5,7) en de overwinning van de AfD tonen aan dat de bevolking steeds minder geloof hecht aan de volgehouden goednieuwsshow en – alle sussende verklaringen ten spijt – maar al te goed weet dat de immigratiecrisis nog lang niet voorbij is.

De Duitse kiezers hebben deze verkiezingen onmiskenbaar aangegrepen om op een uiterst democratische, maar tegelijk besliste manier duidelijk te maken dat zij baas in eigen land willen blijven.

Behalve een krachtige veroordeling van de ‘open grenzen’-politiek, is het resultaat van deze stembusslag ook een afstraffing van de halfhartige manier waarop de CSU zich met stoere woorden probeerde te distantiëren van de lakse politiek die ze in de regering heeft gevoerd.

Het Vlaams Belang roept de politieke klasse in eigen land – in het bijzonder de politici die zich de voorbije weken en dagen Merkel openlijk succes bij deze stembusslag wensten – op lessen te trekken en daadwerkelijk werk te maken van een kordate immigratiepolitiek.

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...