PB : 27/02/2017 : Filip Dewinter unaniem aangeduid als lijsttrekker voor Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen

[PERSBERICHT – 27 februari 2017]

Filip Dewinter unaniem aangeduid als lijsttrekker voor Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen 

 

Op voordracht van het koepelbestuur heeft de Antwerpse koepelraad volksvertegenwoordiger en fractieleider in de Antwerpse gemeenteraad Filip Dewinter unaniem aangeduid als lijsttrekker voor de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018.

De Antwerpse koepelraad is het overkoepelend Antwerpse regiobestuur van het Vlaams Belang waarin alle Antwerpse afdelingsvoorzitters en mandatarissen zetelen. De kandidatuur van Filip Dewinter dient nu enkel nog bevestigd te worden door de nationale partijraad van het Vlaams Belang.

“De keuze voor Filip Dewinter lag voor de hand,” zegt koepelvoorzitter en federaal parlementslid Jan Penris. “Filip Dewinter is ons bekendste Antwerpse boegbeeld en hij heeft al jaren ervaring in de Antwerpse politiek. Hij is het ideale uithangbord voor het Vlaams Belang in Antwerpen. Filip staat garant voor een duidelijke en radicale campagne waarbij het Vlaams Belang de tolk moet zijn van de Vlaamse Antwerpenaren die de islamisering en de vervreemding van Antwerpen beu zijn,” stelt Jan Penris.

Tijdens zijn korte aanvaardingstoespraak zei Filip Dewinter: “De N-VA en burgemeester De Wever ontgoochelen. Met de N-VA is er op vlak van immigratie en islamisering helemaal niks veranderd in Antwerpen. De N-VA heeft dan wel het stadhuis ingepalmd, maar de stad laten ze over aan radicaliserende moslims. De Wever verkoopt Antwerpen uit aan de islam. Aan de islamisering van onze stad moet een einde komen want Antwerpen moet van ons blijven!”

Dewinter kondigde een markt- en cafétoer aan die van start gaat in april 2017. In iedere Antwerpse wijk wil de Vlaams Belang-lijsttrekker een wijkvergadering/hoorzitting organiseren met als thema “Zeggen wat u denkt!” Buurtbewoners kunnen er in dialoog gaan met Filip Dewinter en de mandatarissen van het Vlaams Belang. De ideeën, voorstellen en suggesties van de Antwerpenaren zullen verwerkt worden in het verkiezingsprogramma.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...