PB : 30/10/2017 : Brederodestraat herschapen tot Turkse oorlogszone: optreden De Wever te laks en te laat

Brederodestraat herschapen tot Turkse oorlogszone: optreden De Wever te laks en te laat

 

Het Vlaams Belang stelt zich vele vragen en eist dat de Antwerpse gemeenteraad dringend bij elkaar wordt geroepen

 

Filip Dewinter: “Het is duidelijk dat de Brederodestraat in Antwerpen is geërdoganiseerd tot Turkistan. Het is geen Vlaamse, Europese wijk meer, maar een wijk waar Midden-Oosterse mores gelden, een gevolg van meer dan 50 jaar massa-immigratie en 25 jaar cordon sanitaire.”

Dat multiculturaliteit leidt tot multicriminaliteit is helaas weer eens aangetoond. Sinds vrijdagavond is de Brederodestraat het decor van strijdende Turkse clans. Een herkenbare bus met aanhangers van de terroristische PKK-partij zou al dan niet bewust van zijn traject zijn afgeweken om langs de Brederodestraat te rijden. Op de bus zaten Koerden uit binnen- en buitenland die op weg waren naar het Steenplein in Antwerpen in het kader van de ‘Free Ocalan’-campagne. Koerden eisen daarmee de vrijlating van de terroristische leider Abdullah Öcalan die sinds 1999 in de gevangenis zit.

Het gevolg is dat de Brederodestraat is herschapen tot een Midden-Oosterse oorlogszone: dagenlang gingen Turkse clans bestaande uit honderden strijders elkaar te lijf met stokken, stenen, staven, stoelen en tafelpoten. Vrijdagavond vielen er acht gewonden. Een van de gewonden is een agent die een steen tegen het lichaam kreeg. 47 mensen werden bestuurlijk aangehouden, 1 gerechterlijk wegens verboden wapendracht.

Zondagavond en afgelopen nacht was het opnieuw van dat: honderden Turken gewapend met stokken en staven verzamelden zich in de Brederodestraat en bestookten te politie met vuurbommen en molotovcocktails. Er werd “Allah akbar” geschreeuwd. De politie werd in de rug aangevallen met onder andere tafels en stoelen. Een politie-inspecteur werd gewond afgevoerd. Een aantal uren later begon het spelletje opnieuw. Het Turks tuig haalde straatstenen uit de grond en wierp die onder meer naar de politie. Vitrines sneuvelden. Er werd zelfs een persoon met een machinepistool gemeld, waardoor speciale eenheden van de federale politie werden opgeroepen. Alleszins werd een softgunwapen gevonden. In totaal werden zondagavond en -nacht 40 mensen bestuurlijk aangehouden en 2 gerechtelijk wegens illegale wapendracht.

Burgemeester De Wever heeft nu eindelijk – na 48 uur! – in de Brederodestraat een samenscholingsverbod afgekondigd. Dat is natuurlijk veel te laat. De maatschappelijke en financiële kost is ondertussen enorm omgelopen: schade aan auto’s, winkels en straatinfrastructuur; afgevoerde slachtoffers; massale inzet van politie en middelen; De Lijn die moet omrijden; bange buurtbewoners. Dat De Wever zegt te veroordelen “hoe een buitenlands conflict geïmporteerd wordt”, is te gek voor woorden: hij heeft als verantwoordelijke burgemeester immers de import van dit buitenlands conflict laten gebeuren door niet kordaat op te treden en het 48 uur te laten sluimeren.

Volgens de organisatie waren de PKK-bustour en de informatiestandjes en randactiviteiten op het Steenplein aangevraagd en toegelaten door het stadsbestuur. Waarom heeft burgemeester De Wever toelating gegeven voor een bustour en evenement in Antwerpen dat de veroordeelde PKK-terrorist Öcalan ophemelt? Dat is, zeker met zoveel Erdogan-tuig in onze wijken, vragen om rellen. Naar verluidt is de PKK-bus zelfs speciaal omgereden om door de Brederodestraat te rijden. Hoe kon dat gebeuren? Begreep burgemeester De Wever niet hoe diep het conflict tussen de Turken en de Koerden zit en hoe, mede door toedoen van de islamitische tiran Erdogan, verhit de situatie is? Door bovendien niet onmiddellijk de ernst van de situatie in te schatten en via nultolerantie direct een samenscholingsverbod af te kondigen, zijn politiemensen onnodig in gevaar gebracht en is er veel schade.

Het Vlaams Belang stelt zich vele vragen en eist dan ook dat de Antwerpse gemeenteraad dringend bij elkaar wordt geroepen.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...