PB : 16/10/2017 : “Cijfers leefloners bevestiging dat massa-immigratie en open sociale zekerheid onverenigbaar zijn”

“Cijfers leefloners bevestiging dat massa-immigratie en open sociale zekerheid onverenigbaar zijn”

 

“Dat allochtonen en immigranten sterk oververtegenwoordigd zijn in de bijstandsuitkeringen bevestigt de these dat massa-immigratie en een open sociale zekerheid onverenigbaar zijn.” Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een reactie op de berichtgeving vandaag.     

Vorig jaar kaartte het Vlaams Belang reeds aan dat niet EU-vreemdelingen – nieuwe Belgen niet inbegrepen – tien keer meer afhankelijk zijn van een leefloon dan Vlamingen. Kostprijs voor de belastingbetaler: een kwart miljard of bijna een derde van het totale leefloonbudget.

En ook dit voorjaar toonden we op basis van cijfers van minister van Maatschappelijke Integratie, Borsus aan dat het aantal asielzoekers dat beroep doet op een leefloon op amper vijf jaar tijd verdubbeld is. Meer zelfs: waar Maggie De Block jaarlijks 88 miljoen reserveerde voor leefloon voor asielzoekers, steeg dat onder Francken tot 188 miljoen. Een stijging van 135 procent.

Dat professor Cantillon (UA) aangeeft dat 70 procent van de leefloners van niet-Belgische origine is, bevestigt het staalharde feit dat massa-immigratie en een open sociale zekerheid onverenigbaar én onrechtvaardig zijn. “Is het rechtvaardig dat een leefloner met kinderen, die nooit iets heeft bijgedragen, meer ontvangt dan een gepensioneerde zelfstandige of arbeider die meer dan 40 jaar heeft gewerkt? De vraag stellen is ze beantwoorden”.  

Volgens Van Grieken tonen de cijfers ook aan dat het riedeltje als zou immigratie garant staan voor het opvangen van de vergrijzing naar het rijk der fabelen kan worden verwezen. De Vlaams Belang-voorzitter pleit er dan ook voor om naar Deens voorbeeld een koppeling te maken voor migranten waarbij pas een uitkering kan worden bekomen, nadat men een aantal jaar  gewerkt heeft. “Men kan van de Vlaamse belastingbetaler, die vandaag al kapot belast wordt, niet verlangen dat hij bankautomaat voor sociale toeristen blijft spelen”, aldus Van Grieken.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...