PB : 22/02/2017 : Vlaams Belang demonstreert zaterdag bij start salafistische cursus in Antwerpen

Vlaams Belang demonstreert zaterdag bij start salafistische cursus in Antwerpen

 

Nu zaterdag 25 februari om 10u start een salafistische cursus in Borgerhout

 

Filip Dewinter: “Het Antwerps stadsbestuur blijft al jaren doof en blind voor de opmars van salafisme en laat Koranscholen en salafistische cursussen woekeren in onze stad.” 

Op zaterdag 25 februari om 10u start in het zogenaamde ‘Centrum voor Educatie en Maatschappelijke Interactie’ (CEMI) in Borgerhout (Stenenbrug 75) een zesweekse islamiseringscursus. CEMI werd opgericht in oktober 2016 en is gelinkt aan de jihadi-imam Tarik Ibn Ali. De naam CEMI moet verhullen dat het gaat om een Koranschool die salafistische indoctrinatie tegen het Westen en tegen de vrijheid organiseert. Islamleraar van dienst is Ustaadh Brahim, gelinkt aan Al-Fitrah, van de gelijknamige salafistische moskee in Utrecht. Ustaadh Brahim organiseerde reeds herhaaldelijk zulke salafistische cursussen voor de stichting Al-Fitrah. Via Al-Fitrah-tv kan men ook online deze cursussen volgen.

Het ‘Centrum voor Educatie en Maatschappelijke Interactie’ (CEMI, Borgerhout) maakt samen met het ‘Instituut voor Opvoeding en Educatie’ (IVOE, Deurne) en het ‘Centrum voor Islamitische Educatie De Toekomst’ (CIET, Gent/Antwerpen) deel uit van een salafistisch netwerk van cursussen en Koranscholen dat moslims in ons land indoctrineert, islamiseert en radicaliseert.

Burgemeester De Wever laat echter gedijen en onderneemt niks tegen de verdere verspreiding van het zogenaamde ‘salafisme’ (de zuivere islam) in onze stad, en meer bepaald de salafistische cursus die van start gaat op 25 februari in Borgerhout. Meer nog: nu wordt zelfs de islamitische boekhandel Iqra in de Abdijstraat (Kiel), waar islamitische haatlectuur wordt verkocht, via Antwerpenboekenstad.be door het Antwerps stadsbestuur gepromoot.

Het Vlaams Belang zal dan ook demonstreren bij de start van de salafistische cursus in Borgerhout (Stenenbrug 75) nu zaterdag 25 februari om 10u. Klik hier voor meer informatie.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...